Norras algas sügisega fårikåli-hooaeg ja täna peetakse traditsioonilist fårikåli päeva – fårikålens dag.
Fårikåli (ehk lammast kapsas) peetakse Norra rahvustoiduks aastast 1972. Roa valmistamiseks ei ole vaja rohkem ega vähem kui lambaliha, kapsast, soola ja pipart. Fårikåli-hooaeg on Norras see aeg aastas, mil tekib soov veeta rohkem aega siseruumides ning heade sõprade seltsis. Ja miks siis mitte panna koos üks korralik pajatäis lambaliha kapsaga tulele? Fårikåli süüakse tavaliselt keedukartulitega ja selle kõrvale rüübatakse õlut.
Norras süüakse üldse palju lambaliha, aastas lausa 5-6 kg inimese kohta, millest suur osa läheb fårikåli kapsa sisse. Kui vanemad inimesed Norras valmistavad fårikåli keskmiselt paar korda kuus, siis noorem põlvkond, kes on harjunud rohkem kiirtoitu tarbima, saab fårikåli valmistamiseks kokku pigem vaid sügiseti.
Kutsugem teiegi omale sõbrad külla ja valmistage üks korralik fårikål või ka lihtsalt üks eestipärane ühepajatoit ja tundke rõõmu sügisesest juurikatoidust ja heast seltskonnast!